Франція про "постановку" хіматаки в Сирії: Росія постійно маніпулює

П'ятниця, 20 квітня 2018, 13:57

Росія "постійно маніпулює" у справі розслідування хімічної атаки у сирійському місті Дума, яка відбулася 7 квітня.

Про це заявив міністр закордонних справ Франції Жан-Ів Ле Дріан, передає BFMTV.

"Спочатку вони сказали, що не було атаки, а потім сказали, що це люди з Думи зробили постановку", - зазначив глава французького зовнішньополітичного відомства.

При цьому він не має сумніву, що хімічна зброя була застосована.

"Це хімічна атака, це стало відомо завдяки свідченням, фото, відео, звітам медичних організацій. Їх підтвердили наші спецслужби, тож не може бути маніпуляцій з урахуванням кількості свідчень та висновків, зроблених медичними неурядовими організаціями, які протягом кількох років працюють в Сирії", - пояснив глава МЗС.

Ле Дріан додав, що не здивований забороною Росії і сирійського режиму інспекторам Організації із заборони хімічної зброї перевірити місця використання хімічної зброї.

"Експерти досі перебувають у готелі в Дамаску, адже їм заборонений доступ до місць, про які йде мова", - підкреслив Ле Дріан.

В МЗС Франції вважають, що у зв’язку з тим, що Росія і Сирія досі не пускають інспекторів ОЗХЗ на місце можливої атаки, докази могли зникнути.

Як відомо, 7 квітня в сирійському місті Дума від 40 до 70 осіб загинули внаслідок імовірної хімічної атаки, яку здійснив режим Башара Асада.

У відповідь вранці 14 квітня США, Франція та Велика Британія випустили 105 ракет по трьох військових об’єктах в Сирії. Цілями для ударів стали науково-дослідний комплекс в Дамаску, який пов’язують із виробництвом хімічної та біологічної зброї, і два місця поблизу міста Хомс.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.