Хорватія штрафує словенських рибалок за вилов у спірній Піранській затоці

Середа, 25 квітня 2018, 12:06

Рибалки зі Словенії отримали повідомлення про штрафи від хорватської морської поліції за риболовлю в Піранській затоці, щодо якої країни ведуть прикордонну суперечку.

Про це повідомляє словенський телеканал RTV.

Шість рибалок з міст Копер та Ізола отримали поштою повідомлення про штрафи на загальну суму 28 тисяч євро за нібито нелегальний вилов риби.

"Ми були оштрафовані, тому що Хорватія знаходиться в трьох милях від місця вилову риби, але ми ловили рибу у трьох милях від свого узбережжя", - розповів один із рибалок, додавши, що адвокат вже подав скаргу, але поки невідомо, коли вона буде розглянута.

Як відомо, згідно з рішенням арбітражного суду, Словенії відійшли три чверті площі Піранської затоки, також вона отримала право вільного проходу до міжнародних вод через хорватські територіальні води в Адріатичному морі.

Цей коридор повинен бути шириною близько 2,5 морських миль (4,63 км). Європейська комісія висловила підтримку арбітражній процедурі та закликала виконати рішення.

У Хорватії назвали рішення суду заангажованим, відмовившись його виконувати. У березні Словенія передала Єврокомісії лист, в якому виклала суть своїх претензій до Хорватії через невиконання нею рішення арбітражу щодо кордону.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.