Глава правлячої партії Румунії заступився за прем'єра після вимоги президента про її відставку

П'ятниця, 27 квітня 2018, 19:20

Прем'єр-міністр Віоріка Денчиле не повинна йти у відставку після того, як її публічо до цього закликав президент Клаус Йоханніс.

Про це заявив голова правлячої в Румунії Соціал-демократичної партії Лівіу Драгни, передає Мediafax.ro.

Йоханніс Денчиле до відставки через те, що уряд затвердив таємний меморандум щодо переміщення посольства країни в Ізраїлі з Тель-Авіва до Єрусалима, не консультувавшись з президентом.

"Я не хочу робити політичних заяв, але вона не повинна йти у відставку і вона досі користується нашою підтримкою", - сказав Драгни.

Йоханніс також звинуватив Денчиле у тому, що вона здійснила державний візит до Ізраїлю на початку цього тижня і не консультувалася з президентом, перш ніж покинути країну.

"Таємниці не було, нічого не приховувалося, був підтверджений офіційний запит. Хто повинен запитувати дозвіл на виїзд з країни? Уряд несе відповідальність за політику, внутрішню та зовнішню. Уважно прочитайте конституцію", - сказав лідер соціал-демократів.

Уряд Румунії підтримав переміщення свого посольства в Ізраїлі до Єрусалима, отримавши застереження від президента, який приймає остаточне рішення.

Президент Румунії вважає, що посольство може бути перенесене лише після завершення переговорів щодо мирного процесу на Ближньому Сході, центральною темою яких є статус Єрусалима. Окрім того, наголошують у президентському палаці, таке рішення може бути схвалене лише після ретельного аналізу можливих наслідків.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: