МЗС РФ про загиблих тварин Скрипаля: знищили важливих свідків

П'ятниця, 6 квітня 2018, 12:42

В МЗС РФ звинуватили Британію у знищенні "важливих свідків", якими були загиблі тварини з дому екс-шпигуна Сергія Скрипаля.

Про це на своїй сторінці у Facebook написала представниця МЗС РФ Марія Захарова.

"Це тільки на перший погляд привід для чергової порції жартів — "прибрали важливих свідків". А насправді це дійсно "важливі свідки", оскільки йдеться про хімічну отруйну речовину, яку, за цілою низкою версій, могли застосувати у будинку Скрипаля", — зазначила Захарова.

Вона звернула увагу на те, що, за даними британських ЗМІ, морські свинки Скрипаля померли від зневоднення, тому що їх не забрали з дому.

"Тобто як? Обшук був, а тварин не помітили? Не помітили улюбленців людини, яка була отруєна нервово-паралітичним газом?!" — написала вона.

Захарова також висловила подив у зв'язку з тим, що кота Скрипаля приспали, оскільки він знаходився в стресовому стані.

"Так зазвичай у Великій Британії чинять з домашніми тваринами? Це нормальна практика? Але і це ще не все. За даними видання, і морських свинок, і кота кремували. Іншими словами, знищили, хоча тварини могли стати важливим доказом у справі про отруєння хімречовиною", — зазначила Захарова.

Вона також вказала на те, що про наявність домашніх тварин вдома у Скрипаля знала телекомпанія ВВС, яка "з якихось причин цю інформацію приховала".

Як повідомлялося, у будинку колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля в Солсбері, який поліція опечатала після отруєння, загинули домашні тварини.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: