Лавров про "Новічок" в Саратові: Лондон конвульсивно шукає докази

П'ятниця, 6 квітня 2018, 14:53

Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров вважає, що повідомлення Лондона про виготовлення "Новічка" у Саратовській області є спробами Лондона знайти виправдання своїй необґрунтованій позиції щодо інциденту в Солсбері.

Про це у п'ятницю він заявив журналістам, повідомляє "Интерфакс".

"Це зайвий раз показує, що вони намагаються гарячково і конвульсивно кожен день шукати якісь нові підтвердження своєї абсолютно незахищеної позиції", - сказав Лавров.

Він зазначив, що "ця позиція буде як і раніше незахищена, поки Велика Британія не погодиться відверто і чесно, відповідно до процедури Конвенції про заборону хімічної зброї, консультуватися і розбиратися, поклавши всі свої факти на стіл, а не притримуючи їх в кишені".

"Подібного роду твердження наших британських колег ми знаємо, довіряти ми їм не будемо, а перевіряти хочемо, але вони не дозволяють", - заявив Лавров.

Раніше видання The Times повідомило, що, на думку британської розвідки, "Новічок" був виготовлений і зберігався у лабораторії російського міста Шихани Саратовської області.

Росія заперечує причетність до отруєння родини Скрипалів та стверджує, що "Новічок" на її території ніколи не виготовляли.

Як відомо, зараз Організація із заборони хімічної зброї проводить аналіз проб токсичної речовини, якою отруїли Сергія та Юлію Скрипалів. Результати дослідження стануть відомі наступного тижня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.