Росія, ймовірно, досі виготовляє "Новічок" – уряд Німеччини

П'ятниця, 6 квітня 2018, 14:09

Німеччина вважає "дуже правдоподібними" твердження Великої Британії про те, що Росія має триваючу програму розробки нервових токсинів типу "Новічок".

Про це заявила спікер уряду Німеччини Ульріке Деммер, повідомляє Reuters.

Деммер відмовилася коментувати, чи є у Німеччини розвідувальні дані, що стосуються нейротоксинів, які використовували для отруєння Сергія Скрипаля та його доньки у Солсбері.

Вона додала, що ймовірна причетність Росії до отруєння вписується у картину російської діяльності за останні роки, зокрема, в контексті військових вторгнень і нападів на колишніх шпигунів в інших країнах.

Раніше видання The Times повідомило, що, на думку британської розвідки, "Новічок" був виготовлений і зберігався у лабораторії російського міста Шихани Саратовської області.

Росія заперечує причетність до отруєння родини Скрипалів та стверджує, що "Новічок" на її території ніколи не виготовляли.

Як відомо, зараз Організація із заборони хімічної зброї проводить аналіз проб токсичної речовини, якою отруїли Сергія та Юлію Скрипалів. Результати дослідження стануть відомі наступного тижня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.