КНДР погрожує скасувати саміт з Трампом

Середа, 16 травня 2018, 08:14

Північна Корея заявила, що може скасувати саміт з президентом США Дональдом Трампом, якщо американська сторона односторонньо наполягатиме на відмові Пхеньяна від ядерної зброї.

Про це йдеться у заяві віце-міністра закордонних справ Північної Кореї, повідомляє ВВС.

Зустріч між Трампом та Кім Чен Ином запланована на 12 червня. Але Північна Корея звинуватила США у "безрозсудних висловлюваннях та приховуванні зловісних намірів".

Очевидно, йдеться про заяву радника з питань національної безпеки США Джона Болтона. Він запропонував, щоб Північна Корея дотримувалася лівійської моделі ядерного роззброєння. Експерти вважають, що цю модель КНДР розглядатиме крізь призму долі лівійського керівництва.

"Запропонувати нашій гідній державі долю Лівії або Іраку, які були зруйновані через те, що здавалися великим країнам, це, по суті, є проявом жахливо зловісного кроку", - йдеться у заяві віце-міністра.

"В минулому ми вже висловлювали своє ставлення до Болтона, і ми не приховуємо наше почуття огиди до нього", - додав він.

Пхеньян також скасував переговори на високому рівні із Південною Кореєю через проведення спільних військових навчань Сеулу та Вашингтону, повідомляє Yonhap.

Планувалося, що на переговорах мова йтиме про подальші заходи, які обговорювалися на нещодавньому саміті між лідерами обох країн.

Нагадаємо, Північна Корея запланувала закриття свого ядерного полігону у проміжку між 23 і 25 травня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: