Могеріні після переговорів у Брюсселі: ЄС за продовження ядерної угоди з Іраном

Середа, 16 травня 2018, 09:13

Євросоюз разом з Великою Британією, Францією та Німеччиною виступають за подальшу реалізацію ядерної угоди з Іраном попри рішення США вийти із неї.

Про це заявила глава дипломатії ЄС Федеріка Могеріні після зустрічі з міністром закордонних справ Ірану Джавадом Заріфом та главами МЗС Британії, Франції та ФРН.

Саме ці країни у 2015 році разом з ЄС, США, Росією та Китаєм підписували ядерну угоду з Іраном.

"Ми нагадали про нашу відданість продовженню, повній і ефективній реалізації ядерної угоди з Іраном, яка була одностайно схвалена Резолюцією Ради Безпеки ООН №2231 як ключовий елемент глобальної архітектури нерозповсюдження ядерної зброї", - сказала Могеріні.

"Ми разом висловили жаль з приводу виходу Сполучених Штатів з ядерної угоди, але ми визнали, що скасування санкцій, пов'язаних із ядерною зброєю, та нормалізація торговельно-економічних відносин з Іраном, є основними частинами угоди", - додала вона.

Могеріні підкреслила, що всі європейські країни-підписанти угоди підтримують подальше виконання зобов'язань, передбачених угодою.

"Ми разом підтвердили нашу рішучість продовжувати реалізацію ядерної угоди у всіх її частинах, сумлінно та в конструктивній обстановці", - додала вона.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп офіційно оголосив про вихід США з ядерної угоди з Іраном.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: