Німеччина хоче відтермінування і винятків для нових санкцій США проти РФ

Середа, 16 травня 2018, 11:49

Німеччина намагається переконати США відтермінувати запровадження нових санкцій проти деяких російських компаній і прагне домогтися винятків щодо деяких обмежень.

Про це заявив під час візиту до Москви міністр економіки Німеччини Петер Альтмаєр, передає DW.

"Мені було важливо поговорити з представниками німецької економіки. Багато як середніх, так і великих компаній працюють у Росії, створюють робочі місця, роблять тут добрий бізнес. Від нас залежить, як захистити їх від негативного впливу нових американських санкцій щодо Росії", - сказав він.

З цього питання переговори йдуть у двох напрямках, пояснив міністр.

"По-перше, з американським урядом - з метою у певних випадках відтермінувати запровадження санкцій і домогтися винятків. По-друге, з російським урядом - щоб переконатись, що російські контрсанкції не ускладнять ситуацію для німецького бізнесу", - розповів Альтмаєр.

За словами міністра, зараз йдеться про те, як "відкрити нові можливості для співпраці: у галузі середнього бізнесу, який в Росії розвинений значно менше, ніж в Німеччині, у галузі навчання, у сфері екології та енергетики, щодо пілотних проектів".

"Є дуже багато сфер, яких санкції не торкаються, тому ми повинні використовувати цей шанс", - зазначив Альтмаєр. У червні відбудеться засідання стратегічних робочих груп німецького міністерства економіки і російських партнерів, повідомив він.

"І на всіх рівнях ми просуватимемо ці проекти. Крім того, ми обговорили з російськими партнерами питання зменшення бюрократичних процедур, а також забезпечення правових гарантій німецьким бізнесменам", - додав Альтмаєр.

Глава німецького мінекономіки також взяв участь в підготовці зустрічі канцлерки Німеччини Ангели Меркель і президента Росії Володимира Путіна, яка має відбутися 18 травня в Сочі.

Нагадаємо, США ввели нові санкції проти 24 російських бізнесменів і чиновників, а також проти фінансових установ, державних і приватних компаній, пов'язаних з Кремлем. У Вашингтоні закликають ЄС приєднатися до цих обмежень.

До санкційного списку, зокрема, потрапили мільярдер Олег Дерипаска і голова ради директорів групи компаній "Ренова" Віктор Вексельберг, який, за оцінками Forbes, є найбагатшою людиною Росії.

Глава МЗС України Павло Клімкін вважає, що ЄС має синхронізувати з США санкції проти РФ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.