Нова ракета Путіна з "необмеженою дальністю" пролетіла лише 35 км – розвідка США

Вівторок, 22 травня 2018, 09:19

Нова російська ракета з ядерним двигуном, яка має "необмежену дальність польоту", провалила чотири випробування і змогла пролетіти всього 35 км.

Про це повідомляє телеканал CNBS із посиланням на звіт розвідки США щодо програм озброєння.

У березні президент РФ Владімір Путін у посланні Федеральним зборам заявив про створення крилатої ракети з надпотужною ядерною установкою, невразливу для ПРО і ППО.

Путін також продемонстрував відео, на якому показано роботу новітньої енергетичної установки для російської зброї. Більшу частину цього відео складають кадри з комп’ютерною графікою.

За даними американського телеканалу, Росія провела чотири випробування нової ракети з листопада по лютий, кожне з яких завершилося невдало.

За оцінками розвідки США, найдовший тестовий політ ракети тривав трохи більше 2 хвилин, і вона пролетіла 22 милі (35 км) до того, як з нею втратили контроль і вона розбилася. Найкоротший тест тривав чотири секунди, а політ тривав 5 миль (8 км).

У звіті, за даними джерел, не згадується про ризики для здоров'я людей або навколишнього середовища через падіння ядерного двигуна ракети.

Вважається, що зброя, розробка якої триває з початку 2000-х років, використовує двигун з бензиновим двигуном для зльоту, перш ніж перейти на атомну енергію для польоту.

Випробування, ймовірно, показали, що ядерний двигун крилатої ракети не запустився і зброя не змогла досягти здатності необмеженого польоту, чим хвалився Путін.

У звіті також вказується, що випробування проводилися на вимогу вищих керівників Кремля, незважаючи на заперечення інженерів програми, які висловили занепокоєння з приводу того, що система ще перебуває на стадії розробки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.