Італія: "Рух 5 зірок" відкинув підозри щодо вченого ступеня кандидата у прем'єри

Вівторок, 22 травня 2018, 14:50

В Італії популістська партія "Рух 5 зірок" спростувала припущення про те, що пропонований нею і "Лігою" кандидат у прем’єр-міністри професор права Джузеппе Конте завищив науковий ступінь у своєму резюме.

Про це передає Reuters.

У резюме, представленому Конте, він зазначає, що навчався у численних іноземних коледжах, зокрема Нью-Йоркському університеті.

Прес-секретар вишу заявив, що "людина з таким ім'ям не відображається в жодному з наших документів як студент чи викладач". Вона додала, що він міг бути присутнім на одно- або дводенних програмах, про які не було записів.

"Рух 5 зірок" опублікував заяву про те, що Конте ніколи не стверджував, що він проходив певні курси чи отримав ступінь магістра в університеті.

"Конте, як і будь-який дослідник, поїхав за кордон навчатися, поглиблювати свої знання, вдосконалювати свої знання юридичної англійської мови", - заявила партія.

"Таким чином, міжнародна та італійська преса божеволіють через ймовірні кваліфікації, на які Конте ніколи не претендував", - йдеться у заяві.

Як відомо, Конте працював як адвокатом, так і академічним професором, і його резюме включає короткі періоди викладання в університетах Йєля, Нью-Йорка та Кембриджа. Він був запропонований як можливий міністр "Руху 5 зірок" перед виборами у березні.

Конте є малознаним за межами політичних кіл Риму і не має значного політичного досвіду. Його характеризують як технократа, що, за твердженням критиків, суперечить передвиборчим гаслам обох популістських партій, які беруть участь у формуванні коаліції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: