Лукашенко призначив посла у Швеції через 6 років після "плюшевого десанту"

Вівторок, 22 травня 2018, 18:53

Президент Білорусі Александр Лукашенко призначив Дмитра Мирончика послом країни у Швеції через 6 років після скандалу з "плюшевим десантом".

Про це повідомляється на сайті білоруського президента.

Білорусь не мала посла у Швеції з 2012 року у зв’язку з так званим "плюшевим скандалом".

Як повідомляє видання TUT.BY, 4 липня 2012 року одномоторний літак, яким управляли співробітники шведської PR-компанії Studio Total, несанкціоновано перетнув повітряний кордон Білорусі. Він провів в повітряному просторі країни близько півтори години, скинувши над Івенцом і околицями Мінська понад 800 плюшевих ведмежат з записками на підтримку демократії в Білорусі.

1 серпня 2012 року після скандалу з плюшевими ведмедями МЗС Швеції отримало повідомлення про висилку свого посла з Білорусі. Білоруська влада не продовжили Стефану Ерікссону дозвіл на роботу. В прес-службі білоруського МЗС зауважили, що Білорусь "не видворяли шведського посла, а було прийнято рішення про непродовження його акредитації".

2 серпня голова МЗС Швеції висунув вимогу до двох білоруських дипломатів виїхати зі Стокгольма. Шведська влада також заявила, що в країні не буде прийнятий новий посол Білорусі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.