У Каталонії затримали 25 осіб за незаконне фінансування референдуму

Четвер, 24 травня 2018, 13:12

Відділ поліції Іспанії з питань боротьби з економічними і податковими злочинами і антикорупційна прокуратура провели у Барселоні масштабну операцію у зв’язку з незаконним фінансуванням референдуму про незалежність Каталонії 1 жовтня 2017 року.

Про це повідомляє La Vanguardia.

В рамках операції затримані щонайменше 25 осіб. Серед затриманих мер міста Тордера, яке входить у провінцію Барселона, колишній мер міста Марторелл, колишні депутати міської ради Барселони.

Правоохоронці проводять обшуки в будинку Ради Барселони, будівлях женералітату Каталонії та інших установах. В обшуках беруть участь у тому числі спрямовані з Мадрида співробітники поліції, які крім Барселони, працюють в Таррагоні та Жироні.

Операція проводиться в рамках розслідування злочинів, які полягають у розкраданні, ухилянні від сплати податків, ведення переговорів, заборонених для державних чиновників, підробці документів, махінації з коштами ЄС на суму щонайменше 2 млн євро, незаконно виділеними на організації, пов’язані з рухом за незалежність Каталонії.

Нагадаємо, 1 жовтня 2017 року в Каталонії відбувся незаконний референдум про незалежність, більшість тих, хто взяв у ньому участь, висловився за незалежну Каталонію.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.