Київ очікує більшої синхронізації санкцій ЄС і США щодо РФ - Гройсман

П'ятниця, 25 травня 2018, 11:40

Київ розраховує на більшу синхронізацію між ЄС і США санкцій проти Росії  .

Про це заявив прем’єр-міністр України Володимир Гройсман на зустрічі з високим представником Європейського Союзу з питань зовнішньої політики і безпеки Федерікою Могеріні, повідомляє "Урядовий портал".

"Київ розраховує на збереження санкцій політики Євросоюзу проти Росії як держави-агресора і очікує більшої синхронізації санкційних режимів між ЄС і США", - йдеться у повідомленні.

Під час зустрічі український прем'єр-міністр зазначив, що ситуація з безпекою на Донбасі залишається напруженою, Росія продовжує постачати важке озброєння і боєприпаси на окуповану територію, також заблоковано процес обміну заручниками.

У цьому контексті сторони обговорили перспективи формування миротворчої місії ООН і домовилися узгоджувати позиції.

Гройсман також наголосив на важливості спільних дій і в енергетичному питанні.

"Реалізація проекту газопроводу "Північний потік-2"- це використання гібридної зброї проти Європи, формування потужного елемента майбутнього впливу на Євросоюз. Саме тому збереження транзитної ролі України відповідає стратегічним інтересам і України, і ЄС", - підкреслив прем'єр.

У зв'язку з чим він закликав Єврокомісію зробити все можливе для того, щоб на проекти на кшталт "Північного потоку-2" було поширено дію Третього енергетичного пакета ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: