Макрон вважає мужнім рішення президента Італії відмовити популістам

Понеділок, 28 травня 2018, 16:53

Президент Франції Еммануель Макрон в понеділок заявив, що президент Італії Серджо Маттарелла, який відмовився від запропонованого коаліційними партіями уряду, зіграв важливу демократичну роль.

Про це повідомляє Reuters.

Макрон також наголосив, що Італія необхідна для європейських проектів.

"Я просто хочу висловити свої вітання і підтримку президенту Матареллі, який має надзвичайно важливе завдання, що стосується збереження інституційної та демократичної стабільності його країни, і він виконує його з великою мужністю і великим почуттям відповідальності", - зазначив французький президент.

Як повідомлялося, президент Італії Серджо Маттарелла у понеділок попросив колишнього представника МВФ Карло Коттареллі сформувати технократичний уряд, який приведе країну до нових виборів восени або наступного року.

Маттарелла зустрівся з новим кандидатом у прем’єри після того, як висуванець двох популістських партій "Руху п’яти зірок" і "Ліги" Джузеппе Конте відмовився від мандату сформувати уряд.

Причиною стала відмова Маттарелли затвердити на посаді міністра фінансів контраверсійного 81-річного євроскептика Паоло Савону, який є жорстким критиком євро.

Популістичні партії, які здобули найбільшу підтримку на виборах у березні, навряд чи підтримають технократичний уряд Коттареллі. Вони давно давали зрозуміти, що краще підуть на дострокові вибори, ніж втратять владу. Тому Італію, скоріш за все, восени чекатимуть дострокові вибори.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.