Лідер "Руху 5 зірок" закликав до мирних акцій протесту по всій Італії

Вівторок, 29 травня 2018, 14:01

Лідер "Руху 5 зірок" Луїджі Ді Майо закликав прихильників до проведення мирних протестів після відмови президента Італії затвердити коаліційний уряд.

Про це повідомляє Reuters.

"Давайте не будемо зараз здаватися, ми не повинні відмовлятися через нахабство тих установ, які вирішили не дати людям приймати рішення для своєї країни. Необхідно підняти галас, важливо, щоб ми робили це все разом", - сказав Ді Майо під час онлайн-трансляції на Facebook.

Він заявив, що його партія організовує мирні прогулянки та мітинги у всіх містах Італії, в тому числі 2 червня у Римі – в день національного свята, яке відзначається з 1946 року, коли країна стала республікою.

Ді Майо також заявив, що його політична сила ніколи не планувала виводити Італію з єврозони.

Нагадаємо, президент Італії Серджо Маттарелла попросив колишнього представника МВФ Карло Коттареллі сформувати технократичний уряд, який приведе країну до нових виборів восени або наступного року.

Маттарелла зустрівся з новим кандидатом у прем’єри після того, як висуванець двох популістських партій "Руху п’яти зірок" і "Ліги" Джузеппе Конте відмовився від мандату сформувати уряд.

Причиною стала відмова Маттарелли затвердити на посаді міністра фінансів контраверсійного 81-річного євроскептика Паоло Савону, який є жорстким критиком євро.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: