Глава Каталонії затвердив новий уряд без ув'язнених політиків

Середа, 30 травня 2018, 12:56

Глава уряду Каталонії Кім Торра затвердив новий склад регіонального уряду автономії і сподівається що цей крок прискорить скасування центральне управління Мадрида.

Про це повідомляє La Vanguardia.

Торра у вівторок ввечері підписав указ про формування нового кабінету міністрів, до якого не увійшли політики, які перебувають у в'язницях, переслідуються судовою системою Іспанії або втекли за кордон.

Раніше Торра включив до складу уряду Жосепа Руля та Жорді Туруля, які перебувають за ґратами через звинувачення в організації заколоту. До уряду також були призначені Луїс Пуч та Тоні Комін, які виїхали до Бельгії через загрозу арешту.

Попередній склад уряду Торри також критикували через те, що в ньому було всього три жінки. Після внесення змін у каталонському уряду тепер 8 чоловіків і 6 жінок.

Торра сподівається, що затвердження нового уряду автономії призведе до скасування стаття 155 Конституції, яка запровадила пряме правління Мадрида після референдуму про незалежність Каталонії.

Минулого тижня уряд Іспанії не затвердив новий каталонський уряд, що означає продовження прямого управління Каталонією.

Нагадаємо, 17 травня Кім Торра склав присягу голови уряду Каталонії, уникнувши при цьому згадки про короля і Конституцію Іспанії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.