В Афінах на протестах проти заходів жорсткої економії сталися сутички

фото, відео
Середа, 30 травня 2018, 17:15

Робітники, пенсіонери і студенти вийшли на страйк у центр Афін на знак протесту проти нової хвилі заходів жорсткої економії, яка почнеться розпочнеться цього літа.

Про це пише Greek Reporter.

Відбулися два окремих мітинги. Перший був організований асоційованим з комуністами союзом PAME, а другий - найбільшими профспілками Греції.

 
greekreporter

Група лівих, яку профспілки звинуватили у змові з роботодавцями, спробувала зірвати збір на площі Клатмонос, кидавши яйця і штурмуючи головну сцену. Спалахнули невеликі бійки до того, як група втекла.

У зв'язку зі страйком транспортників, рейси в аеропорту столиці Греції були затримані і скасовані.

Як відомо, Греція домовилася з міжнародними кредиторами на рівні експертів про надання подальшої фінансової підтримки у рамках Європейського стабілізаційного механізму (ESM). При цьому Афіни візьмуть на себе зобов'язання щодо продовження реформ - від Греції вимагають проведення ще понад 80 заходів.

Зокрема, Греція має намір почати втілювати новий перелік реформ "якомога швидше" - ще до 21 червня, коли відбудеться зустріч представників єврозони у Люксембурзі. У відповідь Афіни повинні отримати до 12 млрд євро.

Починаючи з 2010 року, Греції було надано фінансову підтримку обсягом близько 260 млрд євро. Влітку добігає кінця третя програма, ухвалена в 2015 році.

Греція прагне отримати списання частини боргу і повноцінно повернутися на міжнародні фінансові ринки. Якщо так станеться, то починаючи з 20 серпня Афіни більше не повинні будуть дотримуватися режиму економії, якого від Греції вимагали міжнародні кредитори в рамках третього пакета допомоги і який спричинив велике обурення серед населення країни.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.