У Варшаві назвали реальним збільшення контингенту США в Польщі

Понеділок, 7 травня 2018, 12:57
Шанси на збільшення американського військового контингенту у Польщі є "реальними".

Про це заявив міністр національної оборони Польщі Маріуш Блащак, передає Defence24.pl.

"Є такі шанси, вони реальні. Польська пропозиція лежить на столі. Я її обгрунтовую міркуваннями безпеки, насамперед Польщі, але й усього НАТО", - зазначив Блащак.

Він зазначив, що у переговорах з Вашингтоном Варшава використовує аргументи щодо солідарності зі своїми союзниками по НАТО, оскільки польські війська присутні в Латвії, Румунії. 

Блащак зазначив, що під час візиту до США наприкінці квітня він провів переговори із радником з питань міжнародної безпеки президента США Джоном Болтоном, главою Пентагону Джеймсом Меттісом, а також з політиками Демократичної та Республіканської партії США. За його словами, американці продемонстрували розуміння польської позиції. 

Значним успіхом у польсько-американській військовій співпраці Блащак назвав підписання наприкінці березня контракту на постачання до Польщі американських систем протиповітряної оборони Patriot. Сума угоди склала майже $5 млрд.

Міністерство оборони США також допустило збільшення свого військового контингенту в Польщі.

У рамках зміцненої передової присутності НАТО у Польщі дислокується американська бойова батальйонна група, а відповідно до ініціативи зміцнення регіону (European Reassurance Initiative - ERI) - бойова група бронетанкової бригади.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.