Євродепутат: Путін платить своїм симпатикам у Європарламенті, ми маємо докази

П'ятниця, 1 червня 2018, 20:30
У Європарламенті активно діють прихильники президента Росії Владіміра Путіна, які отримують гроші з Москви.

Про це заявив литовський європарламентар, голова групи Європейського парламенту "Друзі європейської України" Петрас Ауштревічюс, передає "Укрінформ".

"У нас багато неупереджених у поглядах людей, і ми володіємо інформацією про ситуацію в Україні, є сильними її прихильниками. Ми робимо максимум того, що ми можемо, в цьому відношенні. Знову ж таки, я повинен визнати, що є симпатики Путіна, і Путін платить їм. Ми маємо докази", - сказав він.

У Європарламенті кількісно переважають ті, хто не підтримує російського президента, але вплив кремлівської політики відчувається, пояснив він.

"Я думаю, що людей зі здоровим глуздом набагато більше, ми більшість. Але, знову ж таки, ми не повинні заперечувати присутність людей з іншими переконаннями. Вони мають прокремлівську позицію. Ось чому повинні визнати, що триває боротьба. Але це політика. Проникнення політики Путіна в Європі величезне. Через пропаганду, через дезінформацію, ми бачимо результати, тому що розуми отруєні", - додав член Європарламенту.

Нагадаємо, група депутатів Європарламенту пропонує ввести санкції проти близького оточення президента Росії Володимира Путіна та підприємств, пов'язаних з Кремлем.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.