Трамп заявив Макрону, що "ЄС гірший за Китай" - ЗМІ

Понеділок, 11 червня 2018, 13:20

Президент Франції Еммануель Макрон на зустрічі з Дональдом Трампом у Білому домі в квітні мав досить жорстку розмову щодо торгівлі з американським президентом, яка провіщала вкрай непростий саміт G7 в Канаді.

Видання Axios викладає деталі спілкування двох президентів, яке відбулася 24 квітня.

За даними джерела, яке було присутнє під час розмови двох лідерів, Макрон сказав Трампу: "Працюймо разом, у нас обох проблеми з Китаєм", на що Трамп відповів, що у питанні торгівлі "Євросоюз – гірший ніж Китай". Після цього Трамп почав скаржитись на заповнення американського ринку німецькими автомобілями.

Трамп також заявив, що в Америки досить збалансовані торговельні відносини з Францією, а торгові відносини ЄС та США він вважає "дуже несправедливими".

Прес-секретар Білого дому Сара Сандерс, яка теж була свідком розмови, заявила, що "більш широким моментом розмови було те, що обоє лідерів "прагнуть працювати разом, аби зробити щось для виправлення системи".

Як відомо, саміт G7 у канадському Квебеку продемонстрував розбіжність учасників "сімки" з низки питань. Трамп залишив зібрання та відмовився підписувати комюніке саміту G7.

Представники Білого дому та особисто президент США Дональд Трамп зробили у неділю вкрай гострі заяви зі звинуваченнями на адресу канадського лідера Джастіна Трюдо.

Гнітючим і таким, що викликає розчарування, називає Ангела Меркель рішення Дональда Трампа відкликати свій підпис під комюніке за підсумками саміту G7.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.