Трамп прокоментував промовисту фотографію з суворою Меркель на G7

Вівторок, 12 червня 2018, 12:10

Президент США Дональд Трамп вперше прокоментував фото з останнього саміту G7 у Канаді, яке вже встигло стати інтернет-мемом.

Виступаючи у вівторок на прес-конференції в Сінгапурі, Трамп заявив, що на цій фотографії зображено, як усі просто "дружелюбно" спілкувалися.

Трамп пояснив, що фотограф зафіксував момент, під час якого лідери очікували на фінальну версію комюніке. Згодом, як відомо, Трамп відкликав свій підпис під документом.

"Ми закінчили зустріч і кожен був насправді щасливий. Я погодився щось підписати. Я просив про зміни, я вимагав змін, і зміни були зроблені… На цій фотографії ми чекали на документ, тому що я хотів побачити його фінальну версію, чи він був змінений відповідно до мого запиту. Все було дуже дружелюбно", - сказав Трамп.

 

За його словами, ЗМІ неправильно протрактували те, що відбувалось на зустрічі насправді.

"Зокрема, фотографія з Ангелою Меркель. Коли я сидів ось так (Трамп насупився і показав складені на грудях руки. – Ред.)… Я знаю, що я не виглядав дружньо. І я знаю, як про це повідомляли… ніби я розлютився на неї, а вона на мене. Насправді ми просто говорили, уся група, незважаючи на все (спілкувалась. – Ред.) дуже приязно, очікуючи на документ, який я хотів прочитати перед від'їздом", - зазначив американський президент.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.