Орбан зрадів відмові Італії приймати судно з сотнями біженців

Вівторок, 12 червня 2018, 15:54

Радикально налаштований проти мігрантів прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан привітав рішення Італії не пускати в країну судно з врятованими понад 600 біженцями на борту.

Про це повідомляє Associated Press.

Віктор Орбан сказав, що його початкова реакція на цю новину була "Нарешті!". Орбан заявив, що йому було "гнітюче" чути роками, що морські кордони Європи не можуть бути захищені.

Виступаючи у вівторок після зустрічі зі своїм словацьким колегою Пітером Пеллегріні, Орбан сказав, що рішення Італії про недопуск рятувального судна Aquarius з 629 мігрантами на борту було "чудовим моментом, який дійсно може внести зміни в міграційну політику Європи".

Нагадаємо, 629 людей, включаючи вагітних жінок та багато дітей, були врятовані в суботу кораблем Aquarius, який належить французький неурядовій організації і діє спільно з німецьким центром SOS Mediterranee.

Італія та Мальта відмовилися приймати судно, тому корабель тривалий час знаходився між Мальтою та Сицилією, чекаючи на безпечний порт.

У підсумку прем’єр Іспанії Педро Санчес розпорядився прийняти в порту Валенсії Aquarius, пояснивши своє рішення гуманітарними міркуваннями.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.