В Німеччині засудили місцевого депутата, який незаконно їздив в Крим

Середа, 13 червня 2018, 13:52

Регіональний суд в західнонімецькому місті Оснабрюк цього тижня визнав винними у фальсифікації виборів п’ятьох осіб, серед яких місцевий політик Андреас Маурер, який декілька разів незаконно їздив в окупований Крим.

Про це пише Deutsche Welle.

Четверо з підсудних – члени партії "Ліві" у місцевій раді міста Квакенбрюк у Нижній Саксонії. Вони отримали умовні терміни позбавлення волі на період від семи до 18 місяців.

Андреас Маурер, який очолює "Лівих" у регіоні, отримав умовний вирок терміном сім місяців і один тиждень. П'ятій особі було наказано заплатити штраф за допомогу і підбурювання до фальсифікації виборів

Маурер, 48-річний колишній листоноша, народився в Казахстані і переїхав до Німеччини в кінці 1980-х років. Нещодавно про нього активно писали німецькі ЗМІ через його поїздки до окупованого Росією Криму і відвідини проросійських сепаратистів на Донбасі.

Маурер виступав на російських телевізійних ток-шоу, в яких закликав до зняття західних санкцій проти Москви і визнання Криму частиною Росії. Він також зустрічався з президентом РФ Владіміром Путіним.

Тільки цього року Маурер двічі відвідував Крим - незважаючи на заперечення з боку посла України в Берліні.

У 2016 році "Ліві" на виборах до місцевої ради Квакенбрюка несподівано набрали понад 60% голосів - набагато більше, ніж в середньому по регіону. Слідство встановило, що, користуючись мовною неграмотністю виборців, які не володіли або погано володіли німецькою, обвинувачені заповнювали замість них бюлетені, підробляли підписи і відзначали потрібних їм кандидатів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.