Макрона звинувачують у розтраті 500 тисяч євро на тарілки

Четвер, 14 червня 2018, 15:35

Президентське подружжя Франції потрапило під шквал обвинувачень у тому, що витратило цілий статок на закупівлю нового посуду в Єлисейський палац.

Про це повідомляє BBC.

За словами чиновників, посуд у президентському палаці необхідно замінити, бо він старіє, а деякі комплекти – неповні. Частина посуду сягає часів президентства Жака Ширака, а деяким користувались навіть у 50-ті, коли країною правив Рене Коті.

Новий посуд – 1200 тарілок - замовили на фарфоровій фабриці Sèvres, яка з 1848 року постачає свою кераміку у Єлисейський палац. На тарілках має бути зображений малюнок президентського палацу, виконаний художником Еварістом Ріше.

Президентський палац стверджує, що за набір тарілок, який обрала дружина президента Бріджит, він сплатить всього 50 тисяч євро. При цьому ця сума буде перерахована тільки за роботу художнику.

Однак журнал Le Canard enchaîné підрахував, що реальний чек за розписані вручну 1200 тарілок складе набагато більше – близько 500 тисяч євро. Щонайменше 400 євро - за одну тарілку.

Інші ЗМІ вказують, що рахунок складе близько 200 євро за одну тарілку та підкреслюють, що фабрика, яка виготовляє замовлення, на 60% фінансується з бюджету міністерства культури.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.