Пентагон вирішив не проводити заплановані на серпень навчання з Південною Кореєю

Вівторок, 19 червня 2018, 09:12

Пентагон офіційно припинив роботу над підготовкою запланованих на серпень великих навчань з Південною Кореєю з огляду на домовленості президента Дональда Трампа і лідера КНДР Кім Чен Ина.

Про це повідомила речниця Пентагону Дана Вайт, передає Associated Press.

За її словами, планування літніх навчань припинилося, однак щодо інших військових навчань з Південною Кореєю жодних рішень не приймалося. Військові навчання з іншими країнами в регіоні Тихого океану продовжаться.

Виступаючи на прес-конференції минулого вівторка після саміту з Кім Чен Ином, Трамп раптово оголосив, що припиняє військові навчання з Південною Кореєю "до тих пір, поки ми не побачимо, що майбутні переговори не йдуть так як треба". Він додав, що припинення навчань збереже США "величезну суму грошей". "Плюс, я думаю, це дуже провокативно ", - сказав Трамп.

При цьому Пентагон протягом багатьох років категорично заперечує північнокорейські твердження, що навчання є "провокаційними".

Минулого року в серпневих навчаннях з Південною Кореєю під назвою Ulchi Freedom Guardian взяли участь близько 17,5 тисяч американських військових.

Як повідомлялося, за підсумками історичного саміту між США та Північною Кореєю лідер КНДР Кім Чен Ин зобов'язується до "повної денуклеаризації Корейського півострова" у спільному документі, підписаному з президентом США Дональдом Трампом.

Читайте також: "Велика двійка: про що домовились Трамп та Кім Чен Ин".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.