Парламент Угорщини голосуватиме за закон "Стоп Сорос", не чекаючи рішення "Венеціанки"

Вівторок, 19 червня 2018, 16:41

Парламент Угорщини цього тижня перейде до розгляду урядового законопроекту "Стоп Сорос", не чекаючи позиції стосовно суперечливого законопроекту Венеціанської комісії.

Про це заявив у вівторок міністр закордонних справ країни Петер Сійярто, повідомляє Reuters.

Голосування парламенту заплановане на середу, а Венеціанська комісія повинна оприлюднити свою думку щодо законопроекту тільки в п'ятницю.

Відповідаючи на запитання під час прес-конференції в Стокгольмі, чи буде голосування проведене без урахування думки Венеціанської комісії, міністр закордонних справ Пітер Сійярто відповів ствердно.

"Так, завтра буде проведене засідання для голосування, і наша парламентська група буде голосувати за цю пропозицію", - сказав Сійярто.

Законопроект "Стоп Сорос" дозволить міністрові внутрішніх справ забороняти неурядові організації, які підтримують міграцію. Уряд Угорщини розглядає це як ризик для національної безпеки.

Законопроект є частиною кампанії прем'єр-міністра Віктора Орбана проти міграційної політики ЄС і проти мільярдера Джорджа Сороса, який фінансує ліберальні проекти.

Напередодні президент Венеціанської комісії заявив, що Угорщина не повинна схвалювати законодавство, яке забороняє людям або організаціям надавати допомогу нелегальним іммігрантам, до того, як "Венеціанка" надасть свою думку щодо законопроекту.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: