Прем'єр Чехії розкритикував ідею німецького міністра про контроль на кордоні

Вівторок, 19 червня 2018, 18:08

Вимога баварських союзників канцлерки Ангели Меркель запровадити прикордонні перевірки у межах ЄС задля припинення нелегальної міграції до Німеччини неприйнятна для сусідньої Чехії.

Про це заявив у вівторок прем'єр-міністр Чехії Андрей Бабіш, повідомляє Reuters.

За словами Бабіша, 28 країнами ЄС, як і раніше, ще слід багато чого зробити для вирішення проблеми міграції, але Євросоюз не повинен забувати про свої основні засади, в тому числі - про свободу пересування. Чехія входить до Шенгенської зони ЄС.

"Недавні міграційні суперечки в Німеччині дійшли до пропозицій про закриття кордонів і відновлення прикордонного контролю, що є неприйнятним для нас", - сказав Бабіш на конференції в Празі.

"Успіх нашої економіки сильно залежить від безперебійного функціонування шенгенської системи відкритих кордонів", - сказав він.

Як повідомлялося, лідери ЄС на саміті наступного тижня дадуть згоду на вивчення питання створення так званих "регіональних платформ розвантаження" за межами ЄС, у яких будуть розглядатися заявки про притулок мігрантів ще до того, як ті потраплять на територію Євросоюзу.

Як відомо, в німецькому уряді триває суперечка щодо політики надання притулку. Міністр внутрішніх справ Німеччини від Християнсько-соціального союзу (ХСС) Горст Зеєгофер погодився дати канцлерці Ангелі Меркель час до кінця червня для пошуку загальноєвропейського рішення у міграційній суперечці.

Читайте також: "Ультиматум для Меркель: як нова міграційна криза ламає уряд Німеччини".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.