ЧС-2018: мігранти намагаються потрапити в Європу за паспортом вболівальника

Четвер, 21 червня 2018, 11:04

Країни ЄС на кордоні з Росією почали відловлювати нелегалів з паспортом вболівальника — Fan ID.

Про це повідомляє портал Delfi.

Вболівальники, у яких є Fan ID, могли в'їхати на територію РФ без візи ще за 10 днів до початку першого матчу ЧС. З цим документом дозволено безвізове перебування в Росії ще 10 днів після останнього матчу ЧС.

Як повідомила прес-секретар Департаменту поліції і прикордонної охорони Естонії Оля Ківістік, 10 червня естонські прикордонники затримали на залізничному митному пункті громадян Нігерії, які приїхали в Росію за Fan ID. Оскільки у них відсутня віза, що дозволяє в'їзд в Естонію, то громадян Нігерії відправили назад в Росію.

14 червня з Російської Федерації на Нарвський прикордонний пункт прибув громадянин Нігерії. Прикордонникам він надав Fan ID. Однак дозвільні документи на в'їзд до Естонії, у нього були відсутні. Чоловіка відправили назад в Росію.

Про аналогічні випадки повідомили також прикордонники Латвії та Фінляндії.

Раніше кримінальна поліція ФРН попереджала про можливі спроби нелегально в'їхати до Німеччини за допомогою Fan ID через Росію. Так, наприклад, у Німеччині відразу звернули увагу, що підозріло багато паспортів вболівальника отримано в Ірані (майже 9500 осіб), Сенегалі (близько 9000), Тунісі (8000), Марокко (7500) і Єгипті (6500). Стало відомо, що на арабських і африканських сайтах активно обговорюють, що під виглядом вболівальника легко потрапити до Європи, щоб просити там притулку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.