Лідери ЄС наступного тижня продовжать економічні санкції проти РФ – дипломати

П'ятниця, 22 червня 2018, 14:44

Лідери Європейського Cоюзу на саміті наступного тижня продовжать економічні санкції проти Росії за її втручання в Україні до кінця січня.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на дипломатів та європейських офіційних осіб.

Обмеження проти енергетичного, оборонного та фінансового секторів Росії були запроваджені після анексії Криму та розпалювання конфлікту на Донбасі в середині 2014 року та з того часу продовжувалися щопівроку.

На зустрічі 28-29 червня в Брюсселі лідери ЄС погодять продовження санкцій проти РФ, дія яких закінчується наприкінці липня, ще на півроку.

Це рішення слідує за переговорами між сімома промислово розвиненими країнами світу (G7), які відбулися в Канаді у червні. Прем'єр-міністр Італії Джузеппе Конте заявив, що хоче підтримує повернення Росію до G8, але також підтримав чергове продовження санкцій на зустрічі в Канаді.

"Італія вважає важливим діалог з Росією, але це не означає, що система санкцій може бути подолана за одну ніч", - сказав Конте.

ЄС також сперечається з Росією через її Роль у війні в Сирії та інших країнах Близького Сходу, а також через ситуацію із правами людини в РФ.

ЄС також звинувачує Москву в спробі отруєння колишнього російського шпигуна в Солсбері. Москва заперечує свою провину.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: