Клімкін розповів про відповідь України на заяви Італії про зняття санкцій

Понеділок, 18 червня 2018, 18:11

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що його непокоять заяви Італії про зняття санкцій з РФ.

У інтерв’ю агентству "Інтерфакс-Україна" він зазначив, що у відповідь Київ намагатиметься довести, "що реально відбувається в Україні".

"Весь світ зрозумів, що малайзійський літак був збитий "Буком" 53-й бригади Збройних сил Росії, що на Донбасі знаходиться російська зброя і російські війська. Ми подали наш позов до Міжнародного суду ООН, в якому крок за кроком дуже чітко виклали, як розвивалася і як триває російська агресія в Криму і на Донбасі. Вважаю, що у нас є сильні і серйозні аргументи. Але занепокоєння щодо непродовження санкцій є, як і публічні заяви в Італії", - відзначив міністр.

За його словами, "є окремі політики в інших країнах, які також говорять, що санкції є недостатньо ефективними". "Але, як ми знаємо, санкції насправді неймовірно ефективні, якщо ми подивимося на реальний вплив цих санкцій на Росію", - відзначив міністр.

Клімкін наголошує, що Росія вже давно намагається підтримувати і фінансувати деяких політиків в Італії та інших країнах.

"Метою Росії є фрагментація Європейського Союзу. Вона послідовно веде гібридну війну проти ЄС. Згуртований Європейський Союз Росії за визначенням не потрібен. Тому нам важливо пояснити, що будь-які угоди з Росією неможливі без того, щоб Росія покинула окуповані території і припинила будь-які втручання в наші справи", - пояснив міністр.

Раніше прем’єр-міністр Італії Джузеппе Конте заявив, що його уряд буде виступати за перегляд існуючого режиму антиросійських санкцій.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: