Глава Європарламенту попередив про загрозу розпаду ЄС

Субота, 23 червня 2018, 14:56

Президент Європейського парламенту Антоніо Таяні застеріг держави ЄС від проведення національної політики щодо міграції - це, за його словами, може призвести до розпаду блоку.

Про це він сказав в інтерв’ю виданням медіа-групи "Funke", повідомляє Die Welt.

"Робота з міграційним питаннями не повинна призвести до знищення Європейського Союзу", - сказав президент Європарламенту Антоніо Таяні.

"Якщо кожна держава-член діятиме відповідно до своїх інтересів, спільнота розпадеться", - додав він.

Таяні наголосив, що у питанні міграційної політики держави ЄС не повинні вдаватись до національних рішень. Він прямо закликав коаліційні німецькі партії домовитись про політику щодо біженців, зауваживши, що стабільність Європи залежить від стабільності Німеччини.

Таяні також виступив проти будь-яких заходів на внутрішніх кордонах ЄС. "Вирішення (міграційної кризи – Ред.) полягає в ефективному захисті зовнішніх, а не внутрішніх кордонів", - додав він.

В неділю у Брюсселі відбудеться неофіційний саміт ЄС щодо міграції за участі 16 держав Євросоюзу, однак прориву на ньому не очікується. Країни "Вишеградської четвірки" - Угорщина, Чехія, Польща та Словаччина - оголосили бойкот цій зустрічі.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель прагне домовитися про загальноєвропейські заходи для подолання міграційної кризи, які, як вона сподівається, зможуть задовольнити її партнерів по коаліції Християнсько-соціальний союз.  Через міграційну суперечку Німеччині загрожує політична криза.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: