Франція проти переговорів про членство в ЄС для Албанії і Македонії – ЗМІ

Понеділок, 25 червня 2018, 12:18

Франція і Нідерланди виступають проти намірів ЄС дозволити переговори про членство з Албанією і Македонією.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на дипломатів ЄС.

Маючи широку підтримку переговорі про членство з боку низки урядів ЄС та Єврокомісії, Албанія та Македонія сподіваються, що міністри на зустрічі у вівторок у Люксембурзі погодяться на прогресс у цьому питанні, і цю пропозицію підтримають лідери ЄС на саміті у четвер.

Проте президент Франції Еммануель Макрон у квітні заявляв у Європарламенті, що не може підтримати розширення ЄС без внутрішньої реформи блоку, і, на думку дипломатів, французька позиція не змінилася.

"Перш ніж ми можемо розпочати переговори, очікуються реформи, оскільки ми маємо високий рівень вимог", - сказало французьке дипломатичний джерело.

За даними дипломатів, Франція та Нідерланди направили у травні іншим урядам ЄС документ, в якому заявили, що відсутність судових реформ, корупція та організована злочинність є причиною того, що Албанія та Македонія не готові до переговорів щодо членства в ЄС.

За даними джерел, у Франції також є серйозні побоювання, що переговори про членства гратимуть на руку ультраправим політикам.

Нагадаємо, більшість парламентських партій у Нідерландах відмовились уповноважувати уряд схвалити відкриття переговорів про членство Албанії в Європейському Союзі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.