Мальта може прийняти корабель Lifeline з мігрантами

Вівторок, 26 червня 2018, 10:34

Мальта готова дозволити рятувальному судну Lifeline, яке застрягло в міжнародних водах Середземного моря з понад 230 мігрантами на борту, увійти в один зі своїх портів.

Про це у вівторок повідомив представник французького уряду, інформує Reuters.

Рішення було досягнуто в ході обговорень у понеділок між президентом Франції Еммануелем Макроном і прем'єр-міністром Мальти Джозефом Мускатом, сказав представник уряду Бенжамен Гріво.

"Європейське рішення може полягати в тому, щоб висадка суден відбувалася на Мальті. Це рішення, схоже, зараз формується ", - сказав Гріво в інтерв'ю RTL, не уточнюючи деталей.

За його словами, Франція була б готова відправити на Мальту команду для вивчення запитів про надання притулку.

Lifeline - другий рятувальний корабель, який протягом декількох тижнів став об’єктом суперечки та демонструє глибокі розбіжності європейських країн щодо того, як розподіляти біженців та економічних мігрантів.

Корабель Lifeline, що належить німецькій недержавній організації, врятував понад 200 мігрантів поблизу лівійського узбережжя, але Італія відмовилася приймати його.

Сальвіні заявив, що Мальта повинна прийняти корабель, тому що він тепер перебуває в мальтійських водах. Мальта відповіла, що вона "буде діяти відповідно до законів і застосовних конвенцій", без подальшого пояснення.

Раніше Італія відмовилася приймати 629 мігрантів, які були врятовані кораблем Aquarius. У підсумку прем’єр Іспанії Педро Санчес розпорядився прийняти корабель в порту Валенсії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: