Гройсман іноземним міністрам: не заохочуйте нас до реформ, ми вже заохочені

Середа, 27 червня 2018, 13:41

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман наполягає, що уряд України має достатню жагу до реформ і не потребує, щоби його додатково підштовхували до змін.

Про це він заявив у заключному виступі на конференції щодо реформ в Україні, яка відбувається в Копенгагені, повідомляє "Європейська правда".

Таким чином він відреагував на заяви кількох західних високо посадовців, в тому числі голови МЗС Канади Христі Фріланд, яка закликала "не робити реформи тільки через вимоги МВФ, а проводити їх задля самої України"

"Ви заохочуєте нас продовжувати реформи. Дякую вам, але ми вже заохочені. Заохочені власною державою, нашими людьми. У 45-мільйонної України - дуже великий потенціал", - заявив з цього приводу Гройсман.

Натомість, прем’єр натякнув, що Україні потрібна твердіша підтримка з боку західних партнерів. "Тому я хотів би заохотити вас – допомогти нам пришвидшити цей процес", - заявив він

Гройсман також наголосив, що і сам хотів би проводити реформи швидше, але не все у його силах.

"Я теж хотів би швидше, і я теж хотів би якісніше, але не все залежить від мене... Я прошу просто уявити, які процеси відбуваються в Україні. Повне завантаження держслужби та уряду, децентралізація, реформа енергетичного сектору, ми розпочали реформу освіти, медицини, корпоратизація державних підприємств – і це лише частина змін, які ми проводимо", - заявив він.

"Фактично йдеться про народження нової європейської держави", - додав прем’єр.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.