Країни Балтії підтримали пропозицію Польщі розмістити військову базу США

Понеділок, 4 червня 2018, 17:33

Прем'єр-міністри країн Балтії висловили підтримку бажанням Польщі мати на своїй території постійну військову базу США.

Про це глави урядів Естонії, Латвії та Литви повідомили в понеділок на прес-конференції в Таллінні, повідомляє ERR.

"Присутність США в регіоні Польщі і країн Балтії з точки зору Естонії дуже важлива. Можна вітати більш активний прихід до Польщі", - сказав прем'єр-міністр Естонії Юрі Ратас, додавши, що слід зберігати єдність США і країн Балтії в сфері оборони.

"Вважаю, що ми всі були б зацікавлені в присутності США в нашому регіоні", - зазначив прем'єр-міністр Литви Саулюс Скверняліс.

"Дуже важливо, що реалізуються рішення Варшавського саміту НАТО. Ми повинні продовжувати роботу, яка посилює безпеку, тобто продовжувати співпрацю з США", - зазначив прем'єр Латвії Маріс Кучінскіс.

Раніше європейське видання газети Politico з посиланням на документи, оприлюднені міністерством оборони Польщі, повідомило, що Польща висловила готовність виділити до $2 млрд зі свого бюджету для фінансування постійної військової бази США на своїй території. 

Міністерство оборони США допустило збільшення свого військового контингенту в Польщі. Москва заявила, що готова реагувати на розширення інфраструктури НАТО до кордонів РФ.

Зараз в рамках операції Atlantic Resolve в Польщі на ротаційній основі розміщується американська танкова бригада чисельністю близько 3,5 тисячі військовослужбовців. Вони мають у своєму розпорядженні 400 гусеничних машин, 900 одиниць колісної техніки, включаючи 87 танків Abrams і 18 самохідних 155-міліметрових гаубиць Paladin.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: