"Вилікуємо всіх": посол РФ у Латвії емоційно прокоментував антиросійські санкції

Четвер, 7 червня 2018, 10:29

Латвійська влада "стріляє собі в ногу", запроваджуючи санкції проти Росії та росіян.

Про це заявив посол Росії у Латвії Євгеній Лук'янов, передає Delfi.

"У кінці травня російська Держдума в третьому читанні прийняла закон про можливе застосування санкцій проти персоналій, корпорацій і країн. Головне в такій ситуації — добре продумати рішення, щоб не вистрілити собі в ногу. У Латвії про це не думають. Квапляться. А ми поспішати не любимо. Всіх вилікуємо", - сказав він.

При цьому Лук'янов розкритикував видворення росіян з Латвії, назвавши кордони країни "дірявими".

"Рік почався з подиву. У торговому центрі Риги затримали та видворили російського журналіста. На другий день — його дружину. Причому не через аеропорт, що було б шанобливо до дами. Але тут же Європа, тут не можна відкривати двері дамі — це харрасмент. Ось її і відправили через сухопутний кордон... Сказали, що вони в "чорному списку" і не підлягають в'їзду. То який же у вас кордон, якщо вони обоє перейшли, оселилися в готелі і довелося їх ловити в торговому центрі. Фронтир у вас дірявий, чи що? Сказали, що вони перекрутили прізвище в анкеті. Напевно, "с" не поставили", - зазначив він.

"Зараз йде гра, який відсоток ефіру повинен бути доступний російською. Але не наша вина, що місцеві росіяни дивляться російське ТБ — робіть своє привабливим і цікавим. А тут, як у Свіфта, війна тупоголовиків з остроголовиками, яким кінцем яйце бити...", - додав дипломат.

В урочистій промові з нагоди дня російської мови і народження Пушкіна посол Росії у Латвії дав ще багато суперечливих оцінок: "Знарок з Мей зганяють росіян на вибори", "Україна грає в з'яву Христа", "Людина-ракета Кім Чен Ин зробив Трампа, як хлопчиська", "Англійка паскудить", "Російсько-латвійські історики приходять у стан первинного бульйону".

У лютому Латвія заборонила в'їзд в країну 49 іноземцям, внесеним у так званий "список Магнітського". Росія відповіла на аналогічні заходи з боку Естонії та Литви, проте досі не прийняла рішень щодо Латвії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.