Порошенко: анексію Криму не визнають всі члени НАТО, включно зі США

Четвер, 12 липня 2018, 18:07

Президент України Петро Порошенко наполягає, що позиція Сполучених Штатів щодо Криму є незмінною: Вашингтон не визнає нелегальної анексії українського півострова.

Про це він повідомив журналістам після завершення саміту НАТО в Брюсселі, повідомляє кореспондент "Європейської правди".

"Я переконаний, що позиція всіх членів Альянсу сьогодні відображена в заяві за підсумками саміту. Це заява, яка схвалена всіма членами (НАТО. – Ред.) на вищому рівні, в тому числі за участі президента Трампа. Абсолютно чітко наголошено на статусі Криму: невизнання незаконної анексії Криму. І не треба шукати чорну кішку в чорній кімнаті, там цієї кішки нема", - сказав Порошенко.

Він зазначив, що позиція США щодо Кримського півострова відображена у багатьох офіційних документах: резолюції Конгресу, заявах Держдепу та заявах Білого дому.

Президент не став публічно повідомляти про те, що з приводу Криму під час зустрічі в Брюсселі говорив Дональд Трамп.

"Частину речей з розмови з президентом Трампом не можу і не буду розкривати, але це була абсолютно довірлива розмова. Я дуже задоволений, що Україні був відданий пріоритет", - зазначив глава держави.

Порошенко підкреслив, що його зустріч з американським лідером напередодні  спілкування Трампа з Владіміром Путіним у Фінляндії була "абсолютно необхідною", проте особливих очікувань стосовно Гельсінкі у нього немає.  На запитання, чого він очікує від Гельсінкі, президент відповів: "Чесно – нічого". 

Раніше Петро Порошенко розкрив деталі зустрічі з президентом США Дональдом Трампом в Брюсселі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.