Мер Лондона каже, що антитрампівські протести повинні бути мирними

П'ятниця, 13 липня 2018, 10:40

Протести у Лондоні у зв'язку з візитом президента США Дональда Трампа повинні бути "мирними та доброзичливими".

Про це заявив міський голова британської столиці Садік Хан у четвер після того, як лідер США прибув до столиці Великої Британії, пише Reuters.

"Моє послання тим, хто приходить на протести у Лондоні, полягає в тому, що вони повинні бути мирним і доброзичливими. Для тих, хто має намір заподіяти неприємності або порушувати закон, я просто кажу: це не вітається", - сказав він у заяві.

Хан, член британської опозиційної лейбористської партії, який поскандалив з Трампом у минулому, додав, що протести проти Трампа не були антиамериканськими, а натомість відобразили опозицію лондонців до "політики страху та відчаю".

Трамп з дружиною приземлилися в аеропорту Станстед, звідки їх вертольотом доставили в резиденцію американського посла.

У ході дводенного візиту до Британії у Трампа запланована зустріч з прем’єркою Терезою Мей. Також він має зустрітися з королевою.

На час візиту Трампа у Лондоні посилені заходи безпеки, оскільки очікується низка протестів. Сам американський президент заявив, що британці його дуже люблять.

Як повідомлялося, Трамп перед запланованим візитом до Лондона у листопаді минулого року у своєму Twitter поширив серію відеороликів, у яких показано "небезпечність" мусульман.

Всі три відео були спочатку опубліковані у Twitter Джейдою Франсен, заступником керівника ультраправої та ультранаціоналістичної групи "Britain First" ("Британія перш за все"). Ретвіти Трампа викликали хвилю критики.

В уряді Британії засудили Трампа, у відповідь він порадив прем’єрці Британії зосередитись на боротьбі з тероризмом, а не його твітах.

Садік Хан закликав уряд скасувати державний візит Трампа, а британців - протестувати проти приїзду американського президента.

У Лондоні пройшли мітинги проти візиту американського президента, британці навіть запустили петицію проти прийому глави Білого дому королевою.

Трамп мав відвідати Лондон у січні 2018 року і відкрити нове посольство США, але за кілька днів до запланованого візиту він заявив, що не поїде в Британію.

Нагадаємо, Трамп відвідає Британію 13 липня. Президент не турбується, що масові протести зіпсують його робочий візит.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.