Організаторів кампанії на підтримку Brexit оштрафували за порушення закону

Вівторок, 17 липня 2018, 10:39

Організаторів кампанії на підтримку виходу Великої Британії з Євросоюзу (Vote Leave) оштрафували на 61 тисячу фунтів стерлінгів і передали справу до поліції.

Про це повідомляє ВВС.

Розслідування виборчої комісії виявило, що організатори кампанії порушили закон про вибори. Зокрема, виявлено "значні докази спільної роботи" між групою та іншою організацією - BeLeave - що призвело до того, що вона перевищила ліміт витрат майже на 500 тисяч фунтів стерлінгів.

Кампанія Vote Leave також надала "неповний та неточний звіт про витрати", причому майже 234 501 фунт стерлінгів вказано неправильно та відсутні рахунки-фактури на витрати в 12 849,99 фунтів стерлінгів.

Засновник BeLeave Даррен Граймс також був оштрафований і його справу передали до поліції через те, що він порушив ліміт витрат групи на суму понад 665 тисяч фунтів стерлінгів та неправильно вказав витрати як свої власні.

Представник кампанії Vote Leave відкинув всі звинувачення. "Звіт виборчої комісії містить низку неправдивих звинувачень та неправильних тверджень, які є абсолютно неточними і не піддавалися перевірці", - сказав він.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: