Словенії через провал коаліційних переговорів загрожують дострокові вибори

Вівторок, 17 липня 2018, 11:55

Словенії загрожують дострокові вибори після того як консервативна партія "Нова Словенія" (NSI)  вийшла з коаліційних переговорів, заявивши про розбіжності між шістьма їх учасниками.

Про це повідомляє Reuters.

Лідер NSI Міхай Тонін заявив про "потенційні конфлікти" між партіями, які намагаються сформувати уряд через місяць після дострокових виборів.

"Якщо все так складно сьогодні, то що станеться у наступні місяці, у разі погіршення зовнішніх обставин? Скоординувати шість дуже різних партнерів дуже важка робота" - сказав він.

Політик не уточнив, які саме розбіжності виникли між партіями.

Як зазначається, одне з основних завдань, яке стоїть перед країно, це наближення продажу найбільшо у Словенії банку NLB. Словенія погодилася на його продаж в обмін на згоду Єврокомісії на надання NLB державної допомоги у 2013 році.

Крім того, політики сперечаються через незадовільну систему охорони здоров’я і пенсійну систему.

Антимігрантська Словенська демократична партія здобула найбільше голосів на виборах 3 червня, однак відмовилася від участі у переговорах після того як інші партії висловили небажання щодо її участі.

Лівоцентристська партія LMS, яка на виборах здобула друге місце, намагалася сформувати альянс з 5 меншими партіями, в тому числі NSI.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.