Трамп: зустріч з НАТО була чудова, але з Путіним – ще краща

Вівторок, 17 липня 2018, 17:44

Президент США Дональд Трамп вважає, що його участь у саміті НАТО пройшла чудово, але його зустріч з президентом РФ Владіміром Путіним минула ще краще.

Про це американський лідер написав у своєму Twitter.

"У той час як я провів чудову зустріч з НАТО, зібравши значні суми грошей, у мене відбулася ще більш прекрасна зустріч з Владіміром Путіним. Сумно, що ЗМІ не висвітлили це таким чином - брехливі ЗМІ просто збожеволіли", - написав Трамп.

В іншому пості він пояснив свій "успіх зустрічі" з НАТО тим, що йому вдалося змусити союзників виділяти додаткові мільярди на оборону.

"Вони заплатили ще 33 мільярди і в майбутньому будуть платити сотні мільярдів доларів, усе тільки завдяки мені. НАТО була слабкою, але тепер вона знову сильна (і це погано для Росії). ЗМІ тільки говорять про те, що я був грубим з лідерами, і нічого не згадують про гроші", - додав Трамп.

Як відомо, президент США Дональд Трамп опинився під шквалом критики за свій виступ на прес-конференції у Гельсінкі після зустрічі з президентом РФ Владіміром Путіним. Зокрема через те, що  не став звинувачувати Росію у втручанні в президентські вибори в США у 2016 році та відмовився підтримати висновки американських спецслужб, які стверджують, що таке втручання і справді відбулося.

Трамп проігнорував більшість матеріалів, підготовлених його радниками для зустрічі з Путіним.

Читайте також – "Крок до зради: що принесла зустріч Трампа з Путіним та які наслідки вона матиме"

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.