Путін розповів, що об’єднало його з Трампом у Гельсінкі

Четвер, 19 липня 2018, 14:46

Президент Росії Владімір Путін заявив, що "при всіх розбіжностях в поглядах" на зустрічі у Гельсінкі він з Трампом були єдині в думці, що "російсько-американські відносини перебувають у вкрай незадовільному стані, навіть гіршому, ніж за часів холодної війни".

Про це Путін заявив, виступаючи на нараді в МЗС російських послів і постпредів, повідомляє ТАСС.

"Звичайно, було б наївно вважати, що проблеми, які накопичувалися роками, будуть вирішені за кілька годин, але на це ніхто і не розраховував, проте, вважаю, що шлях до цих позитивних змін все-таки розпочато", - сказав Путін.

Путін зазначив, що його перша повноформатна зустріч з Трампом "була в цілому успішною та привела до корисних домовленостей". Водночас він поскаржився на те, що "певні сили в Америці намагаються принизити результати зустрічі в Гельсінкі".

Нагадаємо, Трамп опинився під шквалом критики за свій виступ на прес-конференції у Гельсінкі. Зокрема через те, що  не став звинувачувати Росію у втручанні в президентські вибори в США у 2016 році та відмовився підтримати висновки американських спецслужб, які стверджують, що таке втручання і справді відбулося.

Через день після критики конгресменів та ЗМІ Трамп заявив, що обмовився на зустрічі з Путіним. Він запевнив, що погоджується із висновками американських спецслужб щодо втручання РФ у президентські вибори. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.