Трамп чекає на "великий успіх" після саміту з Путіним

Середа, 18 липня 2018, 13:22

Президент США Дональд Трамп наполягає, що його саміт з Владіміром Путіним у Гельсінкі у довгостроковій перспективі принесе великий успіх.

Про це американський лідер написав у своєму Twitter.

Трамп стверджує, що зустріч з російським лідером принесе ще успішніші результати, ніж боюссельський саміт НАТО, який, за його словами, визнали "тріумфом".

"У той час, як зустріч НАТО в Брюсселі була визнаним тріумфом, з мільярдами доларів, які країни-члени додатково викладатимуть у пришвидшеному темпі, зустріч з Росією може виявитися у довгостроковій перспективі навіть більшим успіхом. З цієї зустрічі вийде багато позитивних речей", - написав американський президент.

Після саміту з Владіміром Путіним в Гельсінкі Трамп неодноразово стверджував про його "величезний успіх". Зокрема, Трамп заявляв, що його участь у саміті НАТО пройшла чудово, але зустріч з президентом РФ Владіміром Путіним минула ще краще.

Разом з тим Трамп опинився під шквалом критики за свій виступ на прес-конференції у Гельсінкі. Зокрема через те, що  не став звинувачувати Росію у втручанні в президентські вибори в США у 2016 році та відмовився підтримати висновки американських спецслужб, які стверджують, що таке втручання і справді відбулося.

Після потужної критики конгресменів та ЗМІ Трамп заявив, що обмовився на зустрічі з Путіним. Повернувшись до США з Європи, Трамп запевнив, що погоджується із висновками американських спецслужб щодо втручання РФ у президентські вибори. Втім, демократи та республіканці негативно оцінили виправдання Трампа.

Сенатор від Демократичної партії США Джанні Шахін закликала перекладача Трампа дати свідчення у Конгресі щодо приватної зустрічі з Путіним

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.