У Македонії сформулювали питання для референдуму про зміну назви країни

Четвер, 19 липня 2018, 15:02

Прем'єр-міністр Македонії офіційно анонсував питання, на яке громадяни його країни повинні будуть відповісти на референдумі щодо зміни назви країни восени цього року.

Про це повідомляє The Associated Press.

Після зустрічі з лідерами політичних партій глава уряду Зоран Заєв повідомив, що питання буде звучати наступним чином: "Чи виступаєте ви за членство в Європейському Союзі та НАТО, прийнявши угоду між Республікою Македонія та Республікою Греція?".

Заєв зазначив, що референдум буде "консультативним", як це передбаченою законодавством країни, але додав, що "народне слово буде остаточним для всіх політичних партій".

Лідер головної опозиційної партії VMRO-DPMNЕ Християн Мікоски вийшов із засідання, вимагаючи ще одного раунду переговорів. Подальші обговорення плануються пізніше в четвер.

Нагадаємо, Греція і Македонія 17 червня підписали угоду про зміну назви колишньої югославської республіки на Республіку Північна Македонія.

Угода відкриває шлях вступу до НАТО та ЄС для колишньої югославської республіки і покладе край 27-річній суперечці між двома країнами.

Парламент Македонії вже двічі ратифікував угоди з Грецією, але президент країни відмовляється підписувати її.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: