Королева Британії застудилася, міністри таємно готуються на випадок її смерті

Понеділок, 2 липня 2018, 10:20

Минулого тижня міністри уряду Великої Британії провели секретні заходи з планування на випадок смерті королеви Єлизавети II.

Про це повідомляє The Times.

За даними видання, у заходах брали участь заступник прем'єр-міністра Девід Лідінгтон, глава МВС Саджид Джавід, лідер Палати громад (нижня палата парламенту) Андреа Ледсом і міністр у справах Шотландії Девід Мандел.

Політики репетирували підготовку до 10-денного національного трауру. Зокрема, опрацьовувалися дії на наступний день після смерті королеви, також урядовці вирішували, коли саме прем'єр-міністр повинен звертатися до народу і оголошувати про подію.

Подібний план дій розроблений уже давно, проте політики взяли участь у репетиції вперше.

Своєрідні навчання не були прив'язані до якихось конкретних подій. У той же час 28 червня Єлизавета II через погане самопочуття пропустила ранкову службу в соборі Святого Павла в Лондоні. Вона проводилася з нагоди 200-річчя ордена Святих Михаїла та Георгія.

Прес-секретар Букінгемського палацу сказав, що королева скасувала появу через застуду.

Єлизавета II 21 квітня відзначила своє 92-річчя, вона найстарша з усіх монархів світу. У лютому 2017-го вона стала першим в історії британським монархом, який править країною 65 років.

Єлизавета перенесла операцію з лікування катаракти ока минулого місяця.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: