Прокуратура Мальти вимагає конфіскації німецького рятувального човна

Понеділок, 2 липня 2018, 15:47

Прокурори Мальти попросили магістрат дозволити конфіскацію рятувального корабля Lifeline, яким керує німецька неурядова організація.

Про це повідомляє The Associated Press.

У понеділок у Валлетті проходить судове засідання за участі капітана судна Lifeline 57-річного німця Клаус-Пітера Райха.

Йому пред'явили звинувачення у використанні човна в мальтійських водах без належної реєстрації або ліцензії. Прокуратура також заявляє про незаконний захід до мальтійських вод.

Корабель Lifeline врятував 234 мігранти у водах Лівії, а Мальта на минулому тижні надала судну "безпечну гавань" після дипломатичної суперечки з Італією, а 8 інших країн погодилися взяти частину врятованих мігрантів.

Cудно Lifeline належить німецькій благодійній організації Mission Lifeline. Місія заявляє, що корабель зареєстрований під прапором Нідерландів.

За інформацією The Times of Malta, капітан надав мальтійській поліції електронного листа від Міністерства економіки Нідерландів про те, що вони знали про корабель Lifeline та операцію із порятунку.

Проте в голландському реєстрі судноплавства заявили, що судно не було зареєстровано під голландським прапором, але лише мало зв’язок з яхт-клубом.

За капітана внесли заставу у 10 тисяч євро. Йому було наказано здати паспорт та щотижня відмічатися у відділенні поліції. Розгляд справи продовжиться у четвер.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.