Франція готова прийняти біженців з рятувального судна "Aquarius"

П'ятниця, 15 червня 2018, 09:07

Франція готова прийняти біженців з рятувального судна "Aquarius" організації SOS Méditerranée, яке відмовилася приймати Італія.

Про це заявив міністр закордонних справ Франції Жан-Ів Ле Дріан, повідомляє Le Figaro.

Судно, на борту якого знаходяться 629 врятованих в морі мігрантів, направляється в порт Валенсії після відмови італійської і мальтійської влади прийняти його.

Ле Дріан на зустрічі з іспанським колегою Жозепом Боррелем заявив, що Франція готова прийняти біженців, які будуть відповідати критеріям права на притулок.

Поки мігранти будуть знаходитися в Іспанії, французький офіс Захисту біженців та осіб без громадянства (OFPRA), що діє на іспанській території, перевірить їх на відповідність критеріям.

Судно "Aquarius", як очікується, прибуде в порт Валенсії 16 червня.

Нагадаємо, 629 людей, включаючи вагітних жінок та багато дітей, були врятовані в суботу кораблем Aquarius, який належить французький неурядовій організації і діє спільно з німецьким центром SOS Mediterranee.

Італія та Мальта відмовилися приймати судно, тому корабель тривалий час знаходився між Мальтою та Сицилією, чекаючи на безпечний порт.

У підсумку прем’єр Іспанії Педро Санчес розпорядився прийняти корабель в порту Валенсії, пояснивши своє рішення гуманітарними міркуваннями.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: