Глава МВС Італії заявив, що мігранти на рятувальному човні були у круїзі

П'ятниця, 15 червня 2018, 09:53

Міністр внутрішніх справ Італії Маттео Сальвіні заявив, що сотні мігрантів на борту рятувального судна, що прямує до Іспанії, перебували в "круїзі".

Про це повідомляє AFP.

Судно Aquarius у супроводі двох італійських кораблів направляється через Середземне море до Валенсії після того, як Італія і Мальта відмовилися прийняти його в минулі вихідні.

У четвер величезні хвилі і сильний вітер змусили кораблі змінити маршрут і пройти вздовж узбережжя італійського острова Сардинія.

Відповідаючи на запитання, чи прибуде корабель до Іспанії, Сальвіні сказав: "Звичайно, зараз вже не так, що вони можуть вирішувати, з чого почати і закінчити круїз. Думаю, що їхнє прибуття очікується в суботу".

Благодійна організація SOS Mediterranee, якій належить корабель, повідомила, що "Aquarius" отримав запаси їжі та воду поблизу Сардинії від італійського катера берегової охорони.

Нагадаємо, 629 людей, включаючи вагітних жінок та багато дітей, були врятовані в суботу кораблем Aquarius, який належить французькій неурядовій організації і діє спільно з німецьким центром SOS Mediterranee.

Італія та Мальта відмовилися приймати судно, тому корабель тривалий час знаходився між Мальтою та Сицилією, чекаючи на безпечний порт.

У підсумку прем’єр Іспанії Педро Санчес розпорядився прийняти корабель в порту Валенсії, пояснивши своє рішення гуманітарними міркуваннями.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: