В уряді ФРН звинуватили Трампа через Гельсінкі і пояснили стратегію Путіна

П'ятниця, 27 липня 2018, 14:49

Міністр оборони Німеччини Урсула фон дер Ляєн розчарована результатами саміту лідерів США й РФ Дональда Трампа та Владіміра Путіна, а також критикує главу Білого дому за "відсутність стратегії" у відносинах з Росією.

Про це пише Spiegel.

"Чітка стратегія американського президента у відносинах з Росією не може бути розпізнана після зустрічі", - сказала фон дер Ляєн.

Нещодавно Трамп зустрівся з Путіним у Гельсінкі, це було перше американсько-російське засідання на найвищому рівні впродовж багатьох років. Після цього Трамп заговорив про новий початок відносин.

Фон дер Ляєн заявила, що Путін намагається перемогти свою економічну слабкість, позиціонуючи себе як глобального гравця. Однак те, чого хотів президент США, не можна було побачити. 

"Проблема з Гельсінкі полягає в тому, що ніхто дійсно не знає, про що було обговорено чи навіть узгоджено", - сказала міністр оборони.

Глава німецького оборонного відомства підкреслила, що чітке та критичне ставлення НАТО щодо Росії має силу, незважаючи на нечіткі заяви Трампа в Гельсінкі. 

"Ми хочемо мати кращі стосунки з Москвою, але м'яч на полі Кремля", - сказала фон дер Ляєн.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.